képsor

Tisztelt Horgásztársak!

 A közelmúlt eseményeiről és tapasztalatairól szeretnénk rövid tájékoztatót adni.

  • A víz szintje nemrég jelentősen leesett. Érdeklődtünk a vízügytől és elmondták, hogy a fenti zsilipmunkálatok miatt elzárták a vizet, amelyet hamarosan, ahogy kész a betonozás, újra engednek. Ez még 1-2 hetet vehet igénybe. Kérik a megértésünk, és ígéretet kaptunk arra, hogy visszaállítást követően, a vízszint az eredetinél magasabb lesz, a folyó gyorsabb átfolyású.
  • A stégek ellenőrzése során, több elhanyagolt építménnyel találkoztunk. Minden stégről fotó készül, és záros időn belül a szükséges teendőkkel felkeressük a stégek tulajdonosait. Többekben felmerült kérdésként, hogy szükséges-e 3 adatot közölni  a stég kiíráson?. Értelem szerűen, számunkra a jó beazonosítás szükséges a személyes adatok védelme mellett, ezért nem fog gondot okozni ha 2 adat van fent, de az egyértelműen utal a tulajdonosra. Javasoljuk pl: név, horgászengedély szám, stéghely azonosító, vagy aki szeretné, egyéb elérhetőségeiből válogasson.
  • Szabálysértések tekintetében felhívjuk horgásztársaink figyelmét arra, hogy az elmúlt időszakban a 3 botos horgászat, a fogási napló nem szabályszerű vezetése mellett, megjelent olyan horgászati szabálysértés, amelyhez közokirat hamisítás bűncselekmény elkövetése társul. Aki a fogási naplóba törölhető tintával, vagy eltűnő festékkel ír be, az elköveti ezt a bűncselekményt, független jó vagy rossz szándékától, nagyon komoly szankcióra számíthat a rendészeti hatóság és az egyesület részéről is egyaránt.  

Tisztelettel: Elnökség

Kövess bennünket!

mvg képsor

© MVG HE - Magyar Vagon és Gépgyár Horgász Egyesület 1948.