képsor

Tájékoztató a kifogott halak horgászhelyen való tárolásáról!
Nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen más által, ellenszolgáltatásért nyújtott horgászati célú szolgáltatás (horgásztábor vagy horgászverseny szervezés is) csak a halgazdálkodásra jogosult előzetes hozzájárulásával végezhető.
Nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen és partján horgászállás, egyéb horgászati célú létesítmény, vízilétesítmény építéséhez a halgazdálkodásra jogosult jogosult előzetes hozzájárulása is kell. A horgász a halfogásra jogosító okmányokat köteles horgászat közben a horgászhelyén magánál tartani.
1 horgászhelyen több horgász esetén minden horgász saját zsákmányát a többi horgász zsákmányától csak elkülönítetten tárolhatja.
Horgászati tevékenységet folytató személy egyidejűleg legfeljebb a területi jegy szerint 2 napi darabszám- és mennyiségi korlátozásnak megfelelő mennyiségű halat, kizárólag a horgászatához használt vízi járművön vagy horgászhelyén és legfeljebb 48 órán át tárolhat addig, amíg maga is a helyszínen tartózkodik (ha horgászhelyét vagy a vízpartot elhagyja, köteles a saját zsákmányát magával vinni)
A napi darabszám-korlátozással nem védett őshonos halfajok napi max. 10, illetve 5 kg-jából max. 3 kg lehet a menyhal, a sügér vagy a domolykó.
A sügér legkisebb kifogható mérete 15 cm

Ellenőreink eszerint fognak eljárni!

Üdvözlettel: Elnökség

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kövess bennünket!

mvg képsor

© MVG HE - Magyar Vagon és Gépgyár Horgász Egyesület 1948.